VAIO SE VINDE

  • sexy_sony_vaio-HDSony nu mai vrea să facă computere

Concernul de produse electronice, Sony, a optat să își concentreze eforturile mai mult pe smartphone-uri decât pe divizia de computere. Divizia de calculatoare cu brandul “Vaio” se dorește a fi astfel vândută. Existe aparent deja două persective, din care una este deja cunoscută.

 

Sony vrea să scape de afacerile sale cu PC-uri, potrivit unui raport mass-media și să se concentreze mai mult pe cele cu smartphone-uri. Gigantul japonez de electronice este în curs de negociere cu fonduri de investiții industriale din Japonia pentru vânzarea liniei de afaceri de sub brandul “Vaio”, conform raportului de marți al ziarului “Nikkei”. Divizia de PC-uri de la Sony are peste 1000 de angajați. Vânzarea va însemna că Sony va înregistra în anul fiscal curent, ce se va încheia la sfârșitul lunii martie, pentru prima dată o pierdere netă. Sony a lansat brandul de calculatoare Vaio în 1996. La apogeu Sony a vândut cu ajutorul acestui brand 9 milioane de PC-uri pe an. În anul fiscal curent, vânzările sunt așteptate să scadă sub 6 milioane de unități, conform ziarului “Nikkei”.

 

Față de fondurile de investiții, mai există un posibil jucător în cadrul acestor negocieri de vânzare. Compania chineză de PC-uri, Lenovo, care a anunțat deja în ultima săptămână mai multe achiziții viitoare. Dar pentru asta au fost pedepsiți marți pe piețele bursiere. Radiodifuzorul japonez NHK a raportat sâmbătă că Sony se consultă cu Lenovo pentru realizarea unui joint-venture cu scopul “exportului” brandului Vaio.

 

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/verkauf-geplant-sony-will-keine-computer-mehr-bauen-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 63 = 71