Valoarea tichetelor Rabla va fi mai mare in 2017, insa bugetul alocat va ramane acelasi


Inca nu se stie data precisa cand va incepe Programul Rabla in acest an, insa ministrul Mediului, Daniel Constantin, anunta ca valoarea tichetelor va fi mai mare față de 2016: de la 6.500 de lei la 8.000 de lei.

Cu toate acestea, bugetul alocat va ramane la fel ca anul trecut, de 220 de milioane de lei. O parte însemnată din această sumă va fi destinată programului Rabla Plus, prin care românii sunt încurajați să-și cumpere mașini electrice și hibrid. Iar dintr-o parte Ministerul Mediului vrea să finanțeze crearea de stații de încărcare a mașinilor eco.

”Rabla Plus va avea o sumă mult mai mare decât anul trecut la dispoziție pentru 1.500 de autoturisme electrice. Aici vreau să vă spun că foarte mulți au ridicat problema: domnule, cumpărăm mașini electrice, dar nu avem stații de încărcare. Ne preocupăm ca la pachet să vină și stații de încărcare care să fie la dispoziția fie a operatorilor existenți, fie a celor care vor să-și dezvolte astfel de stații de încărcare. Vrem să creăm un sistem, cel puțin în jurul marilor orașe, în care mașinile electrice să fie din ce în ce mai folosite”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =