Vânătorii de dividende trăiesc vremuri bune

IMG_0967

Conjunctura robustă împinge de la spate companiile germane. De pe urma ei profită și deținătorii de acțiuni. Cu toate acestea, nu toți acționari vor avea parte de valuri de lichidități.

Mulți acționari din Germania se pot bucura în acest an de dividende record. Cele 30 de concerne incluse în indicele bursier DAX ar trebui să împartă împreună un total de 31,3 miliarde de euro către acționarii lor, circa șapte procente mai mult ca și în anul precedent, spune Christian Röhl de la Research Platform “Dividendenadel”. Economia rulează rotund, rezultatele compnaiilor vor fi îngrijite. Röhl, care împreună cu reprezentanții acționarilor verifică regulat distribuțiile profiturilor, estimează că 25 de concerne DAX vor plăti acționarilor mai mult ca și în anul precedent.

Cea mai mare creștere ar trebui să existe în MDax, unde profiturile de împărțit se ridică la 8,9 miliarde de euro după o creștere de 20%. Acolo ar trebui să existe peste tot majorări de dividende, spune Röhl. Un alt motiv pentru creșterea semnificativă în a doua ligă bursieră sunt noile titluri intrate – Innogy și Uniper și divizarea giganților energetici RWE și Eon.

Cu toate acestea, nu toți acționarii vor avea casieriile pline. Deutsche Bank și Commerzbank au anunțat deja că pentru anul comercial trecut nu vor plăti nici un fel de dividende. Cea mai mare șansă de câștig este așteptată de Röhl din nou la constructorul auto Daimler, urmată de gigantul asigurărilor Allianz și concernul Siemens.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Dividendenjaeger-erleben-gute-Zeiten-article19672007.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 − = 46