Vandalii au distrus automobile Tesla Model S și X la Amsterdam

Câte un exemplar din Tesla Model S și Model X și-au găsit un sfârșit tragic în Vondelstraat, Amsterdam. Cele două vehicule electrice, care erau parcate pe stradă, au fost incendiate de vandali într-un act care s-a dovedit apoi a fi intenționat și planificat.

Cele două automobile Tesla erau parcate la 100 de metri una de cealaltă. Potrivit unui rezident local care a fost martor la incident, vandalii care au comis atacul au fost concentrați în mod clar asupra acestor două automobile. “Nu a fost o coincidență. E o mașină scumpă. Una a fost aici, am văzut-o de pe balcon. A doua era după colț lângă Biserica Vondel. Altă mașină a fost de asemenea avariată, dar numai pentru că era parcată foarte aproape”, a declarat rezidentul, potrivit unui raport al Echt Amsterdams Nieuws.

Având în vedere că actul agresiv împotriva celor două Tesla pare să fi fost intenționat, pagubele suferite de cele două vehicule sunt grave. Model S a pierdut toată caroseria și o parte semnificativă din șasiu în incendiu, în timp ce la Model X toată masca frontală s-a făcut cenușă. După cum se poate vedea în fotografiile de după nefericitul incident, un vehicul parcat aproape de Model X a ars de asemenea în atac.

În timp ce acest atac comis de vandali este șocant dar și incredibil de periculos, proprietarul unuia dintre vehicule este resemnat în fața incidentului. Într-o declarație pentru Echt Amsterdam Nieuws, proprietarul Tesla a dezvăluit că a reușit să prindă candalii într-un video. Proprietarul, care a dorit să rămână anonim, a declarat că el a fost sigur că, compania de asigurări îl va despăgubi, dar îi pare rău că mașina era nouă, el o avea de abia patru luni.

Au mai existat și în trecut incidente sau fapte de vandalism împotriva vehiculelor sau infrastructurii Tesla. Un atac oribil cu cheie asupra unei mașini Tesla, ce s-a petrecut în anul 2016, unde un vandal din Olanda a zgâriat agresiv toate portierele unui Tesla Model S.

În noiembrie 2016, presa a vorbit de asemenea despre un incident de vandalism la o stație Supercharger care conecta LA de Las Vegas. Vandalii care au inițiat atacul înaintea weekendului de Ziua Reunoștinței, au reușit să dezafecteze temporar punctele de încărcare ale stației. Cu toate acestea, compania Tesla a reacționat extrem de rapid la aflarea veștii despre incident, reluând activitatea într-un timp foarte scurt.

Vandals destroy Tesla Model S, X in Amsterdam in deliberate burning incident

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =