VANZAREA DE CARTI PRIN LIBRARII ISI REVINE

2-format43

Se mai vând și cărți
Librăriile resimt din nou o creștere a vânzărilor. Comercianții online cu amănuntul, precum Amazon, pierd cu ușurință. Industria atacă gigantul internetului.

De ani de zile retailerul de livrări la domiciliu, Amazon, face viață grea librăriilor și editorilor tradiționali. Dar acum industria merge pe ofensivă. Alexander Skipis, director executiv al Asociației Germane a Comercianților de Cărți, a declarat că iau în considerare o plângere pentru abuz de putere pe piață și extorcare de fonduri.

Asociația este întărită de o creștere semnificativă a vânzărilor de anul trecut și raportează succese surprinzătoare în comerțul de cărți cu amănuntul. Conform statisticilor recente, în 2013 vânzările pe internet au crescut cu 0,5%, până la 1,56 miliarde de euro. Dealerii fizici au realizat o creștere surprinzătoare de 0,9% și au ajuns la o cifră totală de afaceri de 4,64 miliarde de euro.

Baza pentru viitoare plângere a comercianților de cărți este faptul că Amazon percepe din partea autorilor sau editorilor reduceri de preț de 30% din prețul cărților ce se vor vinde online, reduceri ce se doresc acum a fi majorate la 50% sau mai mult din prețul de magazin. Magazinul online are, după ultimele presupuneri, o cotă de piață de arpxoimativ 40% în piața cărților electronice.

http://www.tagesspiegel.de/wirtschaft/buchmarkt-buchhandel-gewinnt-wieder-kunden/9987376.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 − 76 =