Vânzări slabe din Asia au lovit profiturile Prada

_87229617_gettyimages-115788729
Vânzări slabe din Asia au afectat semnificativ profiturile Prada. Compania italiană de bunuri de lux a declarat că profitul net pentru cele nouă luni până în luna octombrie a scăzut cu 26,4% la 235 milioane de euro, comparativ cu 319 milioane de euro pentru aceeasi perioada a anului trecut și în ciuda unei creșteri de 1,2% a vanzarilor totale.

Profitul trimestrial a scazut chiar mai mult, cu 38%. Directorul executiv al companiei Patrizio Bertelli a declarat ca firma va reduce costurile.

Europa și Japonia au fost singurele regiuni în care s-a inregistrat o creștere modestă, datorită turiștilor. Vanzarile au scazut cu 6% în perioada august- octombrie la 748 milioane de euro.

“Condițiile de piață sunt încă destul de complicate”, a declarat directorul financiar al companiei, Donatello Gall, arătând spre piețele financiare instabile și preocupările legate de securitate la nivel mondial.

Prada, de asemenea, a anuntat planurile de a reduce diferențele de preț între diferitele regiuni pentru a descuraja turistii să călătorească în țări în care unele produse sunt mai ieftine.

http://www.bbc.com/news/business-35106686

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 30 = 39