Vânzările Apple scad în continuare

b37d3bb2633e090bfc066be1a8a2e444

Cifrele ultimului trimestru arată că Apple trebuie să accepte primul declin al vânzărilor din ultimii 15 ani, înregistrat la finalul unui an comercial. În China cifrele sunt de-a dreptul dezastruoase. Acțiunile concernului american cedează și ele din valoare.

Prin modelul iPhone 7 și cu ocazia sărbătorilor de iarnă din acest an Apple vrea să oprească scăderea continuă a vânzărilor sale. Concernul a prognozat pentru trimestrul curent vânzări în valoare de 76-78 miliarde de dolari. În același trimestru al anului precedent Apple a încasat 75,9 miliarde de dolari. În trimestrul trecut scăderea a continuat, în ciuda lansării modelului iPhone 7. Profitul a scăzut la sfârșitul lunii septembrie cu excepția celui de-al patrulea trimestru comercial cu fix 19% pentru un total de 9 miliarde de dolari.

Brokerii nu au fost impresionați: acțiunile Apple au pierdut în comerțul post-bursier 2,7% din valoare. Apple a vândut trimestrul trecut 45,5 milioane de iPhone-uri, cu cinci procente mai puțin ca și în urmă cu un an. Astfel declinul s-a încetinit în comparație cu trimestrele precedente. Vânzările de iPhone au scăzut mai puternic, cu 13%, pentru un total de 28,16 miliarde de dolari. S-a remarcat în special modelul mai ieftin, iPhone SE.

În trimestrul curent prețul mediu de vânzare al unui iPhone ar trebui să crească de la 595 la 619 dolari. În cazul noului iPhone 7 cererea depășește oferta disponibilă, în special în cazul variantei Plus, care este mai mare, spune directorul concernului, Tim Cook, în cadrul unei conferințe telefonice ce a avut loc după prezentarea cifrelor. Situația ar putea rămâne aceeași până la sfârșitul sezonului de sărbători.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Apples-Umsatz-geht-weiter-zurueck-article18934856.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 27