Vânzările auto din Germania cresc în continuare

in-deutschland-werden-wieder-mehr-neuwagen-zugelassen

O lună de succes pentru piața de automobile: germanii cumpără tot mai multe automobile noi. Sunt cerute în special mărcile concernelor autohtone. Cea mai puternică creștere este obținută de marca Mini.

În Germania au fost înmatriculate în luna septembrie semnificativ mai multe automobile. Numărul lor a crescut în comparație cu aceeași lună din anul precedent cu 9,4% la 298.002, după cum a anunțat Biroul Federal pentru Vehicule Motorizate de la Flensburg. În primele nouă luni ale anului au fost înmatriculate 2,5 milioane de automobile noi. Această cifră prezintă o creștere de 6,1% față de aceeași perioadă a anului precedent.

În special proprietarii privați de automobile au înregistrat mult mai multe auotmobile noi în comparație cu anul trecut: numărul de automobile înmatriculate de persoane fizice a crescut cu 21,6%. Înmatriculările de automobile efectuate de persoane juridice s-au majorat cu doar 3,9%.

De această creștere din luna septembrie au profitat în special constructorii auto germani. Creșteri de zeci de procente au existat, potrivit autorităților, la mărcile BMW Mini (35,3%), Mercedes (26,0%), Ford (18,5%) și Smart (16,8%). VW a înregistrat o creștere de doar 1,7%, dar s-a bucurat de majoritatea înmatriculărilor, în proporție de 19,5%.

În cazul mărcilor de import cea mai spectaculoasă creștere a fost înregistrată de cei de la Telsa (183,5%), Alfa Romeo (130,5%) și Lexus (74,6%).

Cele mai multe mașini noi înmatriculate au avut motoare pe benzină (53,1%), cele diesel având o cotă de 44,6%. Automobilele electrice au înregistrat o creștere de 76,6% în numărul de înmatriculări comparativ cu anul trecut, dar cu toate acestea, reprezintă doar o pondere infimă, de 0,6% din totalul automobilelor înmatriculate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutscher-Autoabsatz-steigt-weiter-article18790671.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 1