Vânzările cu amănuntul in UK au scăzut în luna septembrie

_72341127_shopping

Marea Britanie: vânzările cu amănuntul au scăzut în luna septembrie
Vânzările cu amănuntul din Marea Britanie au scăzut în luna septembrie, adăugând la temerile că redresarea economică poate pierde teren. Biroul Național de Statistică a declarat că vânzările totale au scăzut cu 0,3% pe luna, mai mult decât era de așteptat, în acelaşi timp marcând cea mai slabă cifră din ianuarie.

În timp ce vremea blândă din luna septembrie a pus cumpărătorii pe achiziţionarea de haine de iarnă, ​​vanzarile au fost tot mai slabe în alte sectoare. Creștere lentă a salariilor, prabusirea preturilor la case, și grijile economice mondiale au exprimat ingrijorare cu privire la recuperarea din Marea Britanie.

Săptămâna trecută, cancelarul George Osborne, a avertizat că Marea Britanie nu va scăpa de o încetinire a economiei zonei euro. De la un an la altul, vanzarile cu amanuntul au crescut cu 2,7%.

ONS anunţă că vânzările în sectorul de îmbrăcăminte și încălțăminte au scăzut cu 7,8% în luna septembrie din luna august, cea mai mare scădere lunară din aprilie 2012. Prețurile în magazine au scăzut cu 1,4% în septembrie, comparativ cu un an mai devreme, cea mai abruptă scădere din ultimii cinci ani.

În ciuda scăderii vânzărilor în luna septembrie, Capital Economics spune că nu ar trebui să fie o “cauză majoră de îngrijorare”. Pe termen lung, veniturile vor crește, de asemenea şi ocuparea forței de muncă, a mai declarat compania.

http://www.bbc.com/news/business-29736085

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 49