Vânzările de arme în SUA, în creştere după dezvăluirea planurilor de control

_87109526_smith-wessonwithmanintshirtVânzările de arme din SUA sunt în creștere, după ce președintele Barack Obama a dezvăluit măsurile de control destinate să limiteze disponibilitatea de arme. Actiunile producătorului de arme Smith & Wesson au crescut la cea mai mare valoare din 1999 înainte de anunțul președintelui.

Luni, Smith & Wesson a ridicat prognoza de vanzari, spunând că piața a fost “mai puternică decât s-a anticipat”. Numărul de controale de fond pentru potențialii cumpărători – un ghid pentru vânzările viitoare – a crescut, de asemenea.

Sistemul Naţional de Verificare Instantanee a Antecedentelor Penale a declarat că verificările au crescut cu aproximativ 38% în ultima lună față de decembrie 2014. Luni, Casa Albă a prezentat propunerile pentru măsurile de control armă care necesită ca mai multi vânzători să obțină licențe și mai mulți cumpărători de arme să se supună controalelor de fond.

Biroul american de Alcool, Tutun, Arme de foc și Explozibili va cere ca persoanele care vând arme la magazine sau pe internet să fie autorizate și supuse controalelor de conduită. Obama va dezvălui mai multe detalii în cursul zilei marți. Președintele a promis să reducă violența armată și vânzările nereglementate, după o serie de împușcături în masă, care a inclus atacul de luna trecută din San Bernardino, California, unde 14 oameni şi-au pierdut viaţa.

http://www.bbc.com/news/business-35230425

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 + = 85