Vanzarile din Europa au dublat profitul Ford

_89492718_gettyimages-504566796

Ford a raportat un profit trimestrial record cu vânzări puternice ca urmare a vanzarilor din Europa și  America de Nord. Producatorul auto a prezentat un profit înainte de impozitare in perioada ianuarie-martie de 3,8 miliarde de dolari, comparativ cu 2,1 miliarde de dolari pentru aceeași perioadă din 2015.

Performanta mai puternică în Europa a ajutat Ford sa depaseasca rivalii Detroit si General Motors. Directorul executiv al Ford,  Mark Fields a declarat ca firma a avut un “start absolut extraordinar”.

Acțiunile au crescut cu 3,2%, în New York, dar sunt cu 11% mai mici decât această perioadă a anului trecut. Prin comparație GM a înregistrat o pierdere 6 milioane de dolari în Europa, în primul trimestrul din 2016, mai bine decât pierderea de 239 de milioane de dolari anul trecut.

La inceputul acestei luni, compania a declarat că a înființat o nouă filială, Ford Smart Mobility, în încercarea de a combate concurența în creștere din sectorul tehnologic. Ford a investit în mașini  in masinile fara sofer la începutul acestui an.

http://www.bbc.com/news/business-36163472

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =