Vânzările scăzute ale HTC împinge ferm compania in pierdere

_89636624_89636623

O scadere brusca a vanzarilor a împins producătorul de telefoane mobile HTC din Taiwan într-o pierdere pentru primele trei luni ale anului. Venitul pentru primul trimestru a scăzut cu 64% la 14.8 miliarde de dolari taiwanezi (456 milioane de dolari), în timp ce pierderea netă a fost de 2,6 miliarde de dolari taiwanezi, comparativ cu un profit în anul precedent. Firma a luptat pentru a concura cu Apple și Samsung.

Compania își pune speranțele in noul model HTC 10 pentru a revigora veniturile. HTC 10, care vine cu o cameră frontală”ultraselfie” proiectată pentru a reduce riscul de fotografii neclare, si setul cu cască Vive, ambele au fost lansate abia în luna aprilie, ceea ce înseamnă că nu sunt reflectate în acest trimestru curent. Succesul acestor două produse va dicta succesul companiei, a declarat analistul Ben Wood de la CCS Insight.

“Trimestrul următor va fi critic pentru că vom începe să vedem efectul Vive și al noului telefon HTC 10. Compania a lucrat intr-adevăr din greu pentru a arăta semne de progres”, a spus el.

Acum cinci ani, HTC a fost al patrulea cel mai bine vandut producator de smartphone-uri din lume cu o cotă de piață de aproximativ 9%. Dar, în 2015, a scăzut pe locul 17, cu o pondere de circa 1%, potrivit firmei de cercetare IDC.

http://www.bbc.com/news/business-36246309

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − = 16