Vanzarile Volkswagen din Statele Unite au scazut cu 25% in luna noiembrie

_85695287_volks.tdi.gProducatorul german de automobile, Volkswagen a înregistrat un declin brusc în vânzările sale din Statele Unite ca urmare a scandalului emisiilor care se află incă in continuă desfăşurare.
Vanzarile din luna noiembrie au scazut cu 24,7% fata de anul precedent. Compania a declarat că declinul a reflectat “impactul opririi vânzărilor pentru toate vehiculele TDI 2.0L cu 4 cilindri, precum și pentru 3.0L V6”.

VW a fost nevoit să oprească vânzarea de masini cu motor diesel de 2 și 3 litri dupa ce s-a descoperit că acestea aveau amplasat software-ul care a manipula datele privind emisiile de carbon. Volkswagen a vândut mai puțin de 24.000 de autoturisme în luna noiembrie, la modelele Golf si Passat înregistrându-se cel mai mare declin. Compania a înregistrat o scadere a vanzarilor foarte mică de 0,24% în luna octombrie. SUA nu este o piață foarte mare pentru Volkswagen. Chiar înainte de scandal, producătorul a luptat pentru a obține impuls într-o piață în care SUV-urile mai mari și camioanele sunt populare.

Şeful companiei Matthias Mueller şi-a cerut scuze anterior pentru scandalul produs și a spus, “Sarcina mea prioritară este de a câștiga din nou încrederea pentru Grupul Volkswagen”. Alţi producători de automobile au înregistrat o creștere constantă a vânzărilor din SUA in acest an.

Vanzarile de autoturisme au crescut pentru General Motors cu 1,5% în luna noiembrie. Toyota si Fiat Chrysler au raportat fiecare o creștere de 3% a vânzărilor în luna noiembrie comparativ cu anul trecut.

http://www.bbc.com/news/business-34977697

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 12