Varoufakis militează pentru banca de dezvoltare

3pag4638

Varoufakis militează pentru banca de dezvoltare

Constroversatul ministru de finanțe al Greciei, Varoufakis deplânge lipsa de viziune pentru dezvoltarea economică a țării sale. El aduce în discuție o bancă grecească pentru dezvoltare, pentru a asigura reabilitarea durabilă a țării sale.

Ministrul grec de finanțe Yanis Varoufakis a propus crearea unei bănci de dezvoltare pentru reabilitarea pe termen lung a țării sale. Într-un articol pe site-ul Project Syndicate Varoufakis a declarat că regretă faptul că de trei luni de zile Uniunea Europeană și Grecia negociază privind finanțarea pe termen lung a țării. Lipsește o viziune pentru o dezvoltare economică durabilă.

Crearea a două instituții este necesară pentru redresarea economică a țării sale. O bancă de dezvoltare, care să se folosească de proprietatea statului și un “Bad Bank”, pentru ca astfel sistemul bancar grec, care va fi împovărat cu cerințe mari, să poată să ofere posibilități de finanțare pentru companiile rentabile și exportatoare, scrie Varoufakis.

Banca de dezvoltare ar trebui să lucreze împreună cu Banca Europeană de Investiții și fondul de investiții al președintelui Comisiei UE, Jean-Claude Juncker. În locul veniturilor din privatizare care să fie introduse în găurile din buget, ei ar trebui să fie utilizați de banca de dezvoltare. Dividendele băncii ar trebui să meargă apoi în sistemele de securitate socială din Grecia, care suferă de pe urma anilor de recesiune.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Varoufakis-wirbt-fuer-Entwicklungsbank-article15054601.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 6 =