Varoufakis pornește într-un tur european al donatorilor

58070366

Varoufakis pornește într-un tur european al donatorilor

Din nou miniștrii de finanțe din zona euro se întâlnesc lunea viitoare pentru a se consulta cu privire la ajutorul pentru Atena. Din nou șansele pentru un acord sunt scăzute. Dar nevoia de bani a Greciei crește, iar premierul Tsipras trimite vânzătorii săi.

Atena a pornit în perspectiva problemei financiare apăsătoare o nouă rundă de negocieri cu donatorii. Ministrul de finanțe Yanis Varoufakis s-a întâlnit la Paris cu colegul său francez Michel Sapin și apoi cu comisarul monetar european Pierre Moscovici la Bruxelles. Acum și Roma sau Madrid se află pe itinerariul lui Varoufakis.

Premierul grec Alexis Tsipras a trimis o delegație condusă de vicepremierul Yanis Dragasakis către Frankfurt, pentru a încerca să îl convingă pe șeful BCE Mario Draghi la acordarea de noi pachete de lichidități. Băncile grecești sunt în continuare dependente de credite de urgență, care trebuie aprobate de BCE. De asemenea, Tsipras a discutat telefonic luni seara cu cancelarul german Angela Merkel despre starea negocierilor privind pachetul de ajutor.

Lunea viitoare miniștrii de finanțe din zona euro se vor consulta cu privire la ajutoare suplimentare pentru Atena și condițiile asociate. Guvernul grec speriat nu se așteaptă însă la nici un fel de acord viabil. Ministrul grec de finanțe, Yanis Varoufakis a spus după discuția sa cu comisarul UE pe probleme economice că acolo vor avea loc cu siguranță discuții furtunoase despre progresele înregistrate până acum. Varoufakis nu vede, prin urmare, nici un progres.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Varoufakis-startet-Europatour-bei-Geldgebern-article15042781.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 + = 47