Varoufakis spune că alegerea este la Merkel

Snapshot 2015-06-22 13-53-58

Varoufakis spune că alegerea este la Merkel

Summit-ul special mult așteptat pentru criza grecească a datoriilor își aruncă umbra: Creditorii și membri guvernului de la Atena revin pe poziții. Plouă cu cuvinte amenințătoare și de avertizare, dar de asemenea cu cereri și anunțuri publice. Asta arată că timpul este pe sfârșite. Iar summit-ul special urmează să înceapă chiar acum.

Înainte de summit-ul special anunțat pentru azi, luni, 22.06.2015, la care vor participa șefii de stat și de guvern din zona euro, ministrul de finanțe grec Gianis Varoufakis a ridicat responsabilitatea pentru următorul pas al cancelarului federal german Angela Merkel.

Acesta a declarat că, cancelarul german va sta luni în fața unei alegeri decisive, se scrie într-un guest post din ziarul Frankfurter Allgemeine Sonntagzeitung. A mai adăugat că se poate ca toți să intre într-un acord de bună credință sau să arunce peste bord singurul guvern grec care este de încredere, pentru ca apoi acesta să ia împreună cu poporul grec calea spre reforme.

În litigiul privind programul de economisire se vorbește potrivit datelor de la Atena de o sumă de 450 de milioane de euro ce trebuie achitată urgent. Creditorii au cerut economii suplimentare pentru acordarea de ajutoare financiare suplimentare, spune ministrul de stat Alekos Flambouraris pentru postul tv de stat MEGA.

Reuniunea miniștrilor de finanțe din zona euro pentru a discuta criza din Grecia este programată pe luni și va avea loc cu două ore și jumătate mai devreme. Discuțile vor începe deja de la ora 12:30 (CET) în loc de ora 15:00, spune șeful grupului euro, Jeroen Dijsselbloem. El nu a dat nici un fel de motiv pentru mutarea evenimentului. Premierii și liderii celor 19 state membre ale zonei euro se vor reuni mai târziu, luni de la ora 19:00.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Varoufakis-Merkel-hat-die-Wahl-article15344006.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 42