Vârsta de pensionare ar trebui să crească la 73 de ani

64462296

În anii ce urmează vârsta de pensionare în Germania va fi ridicată la 67 de ani. Potrivit unei estimări a Institutului German pentru Economie, acesta ar putea fi doar începutul.

Nemții ar putea ajunge să se pensioneze și la 73 de ani, potrivit unui studiu al Istitutului German pentru Economie (IW). Dacă nivelul pensiilor din asigurările obligatorii de pensie vor rămâne stabile și contribuțiile constante, tinerii vor trebui să lucreze semnificativ mai mult, arată un rezultat al unui studiu autohton.

După legea actuală, vârsta de pensionare ar trebui să crească la 67 de ani până în anul 2029, iar potrivit studiului numărul persoanelor cu vârsta peste 67 de ani va crește până în anul 2030 cu încă o treime. Chiar și nivelul ridicat al migrației din prezent nu ar putea compensa acest lucru. În prezent se înmulțesc cerințele politice pentru ca nivelul actual al pensiilor, de 48% din salariul mediu din Germania să nu mai scadă.

În prezent există trei persoane cu vârsta aptă pentru muncă la fiecare pensionar. Dacă acest raport se păstrează constant, vârsta de pensionare ar trebui să crească la 69 de ani până în anul 2030 și la 71 până în anul 2035. Din anul 2041 aceasta ar putea rămâne constantă la 73 de ani, spun autorii studiului. Vestea bună este că din acest punct vârsta de pensionare ar putea rămâne stabilă.

Guvernul federal dorește să implementeze pe viitor flexibilitate în alegerea momentului de pensionare. Flexibilitate pentru angajator în păstrarea angajaților chiar și peste această limită, dacă competențele acestora sunt absolut necesare. Autorii studiului recunosc că, calculele sunt foarte simplificate. Dar dezvoltarea demografică și tendințele din domeniu nu prea lasă loc de manevre.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Studie-Rentenalter-muss-auf-73-steigen-article17797706.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 32