Varta învie și vrea cât mai repede pe bursă

 

Acțiunile Varta sunt foarte căutate printre investitori. De aceea producătorul de micro-baterii reduce perioada de subscripție cu șase zile. Pe data de 18 octombrie va fi fixat prețul de emisiune. Iar o zi mai târziu compania se va lista pe bursa de la Frankfurt.

Varta mărește ritmul listării sale planificate la bursă: datorită cererii puternice a investitorilor pentru acțiunile companiei, producătorul de microbaterii scurtează oferta: perioada de înregistrare, care a început pe data de 11 octombrie, se va finaliza pe 18 octombrie la ora 12:00 în loc de 24 octombrie, data fixată inițial. Cererea a fost puternică pentru fiecare acțiune cu prețul între 15 și 17,5 euro, anunță cei de la Varta. Prețul de emisiune va fi stabilit pe data de 18 octombrie.

Startul tranzacționării în Prime Standard de la Frankfurt ca și de asemenea mutat în mod corespunzător pentru data de 19 octombrie. Inițial a fost luată în considerare data de 25 octombrie. Interesul ridicat al investitorilor în cadrul Roadshow-ului arată faptul că soluțiile de calitate ridicată pentru baterii și stocare energie sunt o temă de mare actualitate, explică directorul financiar Michael Pistauer.

În cadrul IPO-ului vor fi plasate 8,6 milioane de acțiuni noi dintr-o majorare de capital efectuată pe baza lichidităților existente, anunță compania. Anterior Varta a prevăzut emisiunea a peste 10 milioane de acțiuni noi.

Veniturile așteptate din emisiune sunt de fix 150 milioane de euro, bani pe care Varta vrea să îi investească în extinderea capacităților de producție, circa 80 de milioane dintre aceștia vor merge către dezvoltarea producției de microbaterii reîncărcabile cu litiu-ion.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Varta-will-frueher-an-die-Boerse-article20084866.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 6