Vatenfall așteaptă după cumpărător

56418786

Vatenfall așteaptă după cumpărător

Până la sfârșitul anului Vatenfall vrea să se despartă de afacerile cu cărbune brun din Germania. Pentru minele sale de cărbune și pentru centralele sale de energie, gigantul energetic suedez caută imediat după cumpărători. Vânzarea are motive politice.

Concernul energetic suedez Vatenfall continuă cu vânzarea afacerilor sale cu cărbune brun din Germania. Potențialii cumpărători pot să-i contacteze imediat, spun cei de la Vatenfall. În ofertă este întreaga afacere cu producție de energie electrică pe bază de cărbune brun dar și cele cu obținerea acestuia. Jänschwalde și Schwarze Pumpe din Brandenburg, precum și Boxberg din Sachsen.

O altă centrală energetică, Lippendorf din landul Leipzig, aparține suedezilor dar și concernului energetic EnBW. În cele cinci mine de cărbune și cele trei centrale electrice sunt angajați peste 8000 de oameni. Iar planul este ca tranzația să fie încheiată până în anul 2016.

Chiar și zece centrale hidroelectrice nu departe de centrala de cărbune din Thüringen, Sachsen und Sachsen-Anhalt sunt scoase la vânzare – dar cu toate acestea, ele nu se vând separat, după cum subliniază Vatenfall. Concernul energetic, aflat în totalitate în proprietatea statului, a anunțat anul trecut în octombrie vânzarea afacerilor sale cu cărbune brun. Motivul din spatele deciziei este un curs de schimb dorit de mediul politic după schimbarea de putere de atunci din Suedia. Acolo social-democrații și verzii construiesc de ani de zile un guvern majoritar.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Vattenfall-wartet-auf-Bieter-fuer-Braunkohle-article15982381.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 1 =