Vaticanul și banca sa

 

vatikanbank-540x304

Vaticanul și banca sa
Banca Vaticanului, asaltată de scandaluri se va ocupa pe viitor în primul rând de plata bisericii. Iar noul conducător al instituției ar trebui să fie un om de afaceri francez.

Banca Vaticanului ar urma să fie potrivit rapoartelor redusă în dimensiuni și atribuții. Activitățile de investiții vor fi transferate ca parte a procesului de restructurare, raportează cercuri de la Vatican. Banca ar trebui să fie transformată într-un institut care efectuează în special servicii de plată pentru Biserica Catolică. De asemenea, activele Sfântului Scaun ar trebui conduse de un nou domeniu. Detaliile reformei urmează să fie anunțate.

Ca nou șef al Băncii Vaticanului, omul de afaceri francez Jean-Baptiste de Franssu va fi numit în funcție. Astfel, el îl înlocuiește pe germanul Ernst von Freyberg, care părăsește instituția. Freyberg a fost numit în funcție încă de fostul german Papa Benedict al XVI-lea pentru a face curat in această instituție.

Banca, sub numele ei oficial de “instituție pentru lucrări religioase” a fost în atenția lumii printre altele pentru acuzații de spălare de bani. Freyberg a preluat biroul în februarie 2013. Sub conducerea sa, instituția a luat inițiativa către o mai mare transparență. Noile tactici ale șefului au implicat sute de conturi și au fost inițiate mai multe investigații.

http://www.zeit.de/wirtschaft/2014-07/vatikanbank-wird-verkleinert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 + = 45