Venezuela: Aproximativ 75% dintre locuitori au slăbit, în medie, opt kilograme din cauza crizei alimentare

Un studiu a descoperit că aproximativ 75% dintre venezueleni au pierdut în medie cel puţin opt kilograme în ultimul an din cauza lipsei unei alimentări corespunzătoare, ca urmare a gravei crize economice care a cuprins Venezuela, transmite UPI.com.

Aceste date şocante sunt cuprinse într-un studiu cu privire la condiţiile de viaţă din Venezuela (ENCOVI), care a fost realizat de Universitatea Centrală din Venezuela, în colaborare cu Universitatea Catolică Andres Bello şi Universitatea Simon Bolivar, precum şi cu ajutorul Fundaţiei Bengoa. Venezuelenii nu mai consumă zilnic cele 2.000 de calorii recomandate, iar cei mai săraci au pierdut în ultimul an până la nouă kilograme din cauza lipsei de acces la alimente considerate de bază.

De asemenea, cercetătorii au descoperit că cei mai mulţi venezueleni au înlocuit carnea roşie şi albă cu legume şi tuberculi, în special cartofi, iar 82,8% dintre locuitori sunt consideraţi săraci din cauza veniturilor câştigate. Venezuela trece printr-o gravă criză politică şi economică, care a dus la dispariţia alimentelor de bază şi a medicamentelor de pe rafturile celor mai multe magazine din ţara sud-americană.

Comisia Naţiunilor Unite pentru America Latină şi Caraibe estimează că PIB-ul Venezuelei va scădea cu 4% în 2017, în vreme ce experţii Fondului Monetar Internaţional prezic o inflaţie de 1.600%. De asemenea, acest studiu a atras atenţia că 93% din venezueleni nu au destui bani pentru a-şi cumpăra alimentele de care au nevoie, iar snacksurile şi grăsimile sănătoase au dispărut complet din dieta unui om de rând. Doar 78% dintre venezueleni mânăncă un mic-dejun, iar 32% dintre oameni recunosc că mânâncă doar două mese pe zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 42