Venezuela confiscă o fabrică General Motors

Guvernul din Venezuela nu se luptă doar cu opoziția. Chiar și companiile încep să simtă tot mai mult atitudinea dictatorială a guvernului socialist. Constructorul auto General Motors acuză că o fabrică a sa a fost confiscată de autorități.

Autoritățile din Venezuela au confiscat o fabrică a producătorului auto american, General Motors din regiunea industrială Valencia. Agențiile de stat au sigilat accesul în fabrică, raportează ziarul “El Universal”. Potrivit publicației și conturile constructorului auto au fost înghețate. Orice fel de tranzacții financiare, inclusiv plata salariilor, sunt acum imposibile.

Prin această procedură au fost provocate pagube ireparabile pentru concernul GM, cei 2678 de angajați ai săi, furnizori sau 79 de dealeri de autoturisme, spun reprezentanții. Aceștia sunt de părere că procedura este ilegală, absurdă, imposibilă din punct de vedere juridic și abuzivă. GM a anunțat că va lupta împotriva statului venezuelan cu toate mijloacele legale posibile.

Ministerul Informațiilor din Venezuela nu a dorit să dea detalii despre ce s-a întâmplat. Țara are mari probleme în prezent de pe urma unei crize economice acute, care a afectat și numeroase companii americane, în special datorită blocajelor din lanțul de aprovizionare. Compania americană Ford a decis să renunțe la orice investiție din această țară la începutul anului 2015. Guvernul socialist din Venezuela a luat preluat deja conducerea mai multor fabrici. În prezent există deschise 20 de procese internaționale între Venezuela și companii străine păgubite.

Populația este pe baricade de luni de zile ca urmare a blocajelor din lanțurile de aprovizionare. În același timp țara trebuie să facă rost în acest an de miliarde de dolari pentru rambursarea de sume împrumutate cu ajutorul obligațiunilor. În caz contrar poate intra în faliment. Guvernul acuză companiile autohtone și străine că își reduc intenționat producția pentru a influența piețele, pentru a maximiza efectele crizei și pentru a aduce prejudicii guvernului socialist.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Venezuela-beschlagnahmt-GM-Autofabrik-article19800732.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 + = 80