Venezuela, datoare față de Exxon

exxon-mobil-venezuela

Venezuela, datoare față de Exxon
Gigantul petrolier Exxon Mobile primește o obligație de plată a unei sume de 1,6 miliarde de dolari după decizia unui tribunal de arbitraj a Băncii Mondiale. De fapt, americanii ceruseră 10 miliarde de dolari și bursele s-au arătat dezamăgite în consecință.

Guvernul de la Caracas amenință cu alte proceduri de naționalizare. Venezuela trebuie să plătească catre Exxon suma de 1,6 miliarde de dolari datorită unor naționalizări ale proiectelor. Decizia aparține arbitrajului Consiliului de Administrație al Băncii Mondiale. Suma este cu mult sub cele zece miliarde de dolari pe care Exxon le-a solicitat inițial.

Venezuela a preluat un proiect de petrol în cadrul grupului în anul 2007. Anterior, un parteneriat între Exxon și întreprinderea de stat Petroleos SA din Venezuela a eșuat. Compania petrolieră americană s-a văzut expropriată și a declarat procedurile legale. Pe Wall Street acțiunile Exxon au cedat cu trei procente după publicarea ultimului anunț.

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/entscheidung-eines-weltbank-schiedsgerichts-venezuela-muss-milliarden-dollar-an-exxon-zahlen-1.2167633

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − = 90