Venezuela este la marginea unui război civil

Confruntarea dintre guvern și opoziție în Venezuela a făcut deja mai multe victime. Președintele mobilizează forțele armate în toată țara. Expertul pe probleme latino-americane, Klaus Bodemer, crede că vremea lui Nicolás Maduro a apus.

Violențele din Venezuela amenință să escaladeze în continuare, potrivit estimărilor politologului Klaus Bodemer. Lumea se teme că situația va scăpa complet de sub control iar armata va interveni. Țara este în pragul unui război civil, spune fostul conducător al institutului GIGA de la Hamburg.

Decisivă va fi, spune Bodemer, reacția armatei, care are o influență foarte răspândită. În cazul demonstrației de amploare planificată pentru miercuri reprezentanții armatei și-au anunțat deja loialitatea necondiționată față de președintele Nicolás Maduro. Dar nu este sigur că manifestul rostit de Vladimir Padrino López, ministru al apărării și șef al armatei va fi resimțit și respectat de toți militarii.

Se zvonește prin cercurile militare că nu există nici un interes ca opoziția să vină la putere pentru că armata ocupă toate pozițiile de interes, având privilegii aproape nelimitate și ar avea mult mai mult de pierdut decât de câștigat, spune Bodemer. Pe de altă parte militarilor de rând ar putea să nu le convină situația actuală.

http://www.n-tv.de/politik/Venezuela-steht-am-Rande-eines-Buergerkriegs-article19796668.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 57 = 64