Venezuela într-o situație gravă

2015-06-27T020337Z-765162824-GF10000140602-RTRMADP-3-VENEZUELA-POLITICS

Venezuela într-o situație gravă

În ciuda bogăției surselor de petrol, trezoreria țării este goală, iar economia se prăbușește. Situația țării este sumbră: Venezuela este într-o criză profundă. Țara sud-americană împrumută acum bani de la Iran. Alte țări îi furnizează acesteia hrană.

Venezuela este amenințată de un faliment de stat iminent și guvernul țării împrumută acum bani din Iran. Primul transfer din noua linie de credit măsoară 500 de milioane de dolari americani, spune președintele Nicolás Maduro după întâlnirea cu delegația iraniană ce a avut loc la Caracas. Venezuela se găsește într-un război economic. Dar șeful statului spune că nu duce lipsă de prieteni care vor să întindă o mână de ajutor.

Venezuela, țară bogată în zăcăminte de petrol se prăbușește sub presiunea unei economii grele și a unei crize de aprovizionare. Datorită prețurilor reduse la petrol țara nu are suficiente rezerve valutare, pentru a importa bunurile de uz zilnic. Rata inflației ar putea depăși 100% în acest an.

Din cauza crizei de aprovizionare Argentina furnizează alimente și medicamente către Venezuela. Printre altele, orez, carne de pui și vită sunt livrate către Venezuela, declară ministrul de externe la Caracas. Brazilia și Nicaragua trimit de asemenea transporturi către Venezuela.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Venezuela-ist-ein-Versorgungsfall-article15390066.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 + = 36