Venezuela ridică prețul benzinei pentru prima dată în ultimii 20 de ani

_88323593_031524958

Venezuela a majorat prețul benzinei, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, cu toate că președintele susține că va fi în continuare cea mai ieftină din lume. Președintele Nicolas Maduro a declarat ca preturile pentru combustibilul premium ar crește de la echivalentul a 0,01 dolari un litru la aproximativ 0,60 dolari.

Costul benzinei de calitate inferioară s-ar ridica la aproximativ 0,10 dolari pe litru. Acesta a prezentat o serie de masuri pentru a ajuta la diminuarea crizei economice din Venezuela, inclusiv devalorizarea monedei. Creșterea prețului combustibililor puternic subvenționaţi va salva 800 de milioane de dolari pe an.

“Venezuela are cea mai ieftină benzina din lume”, a declarat Maduro într-un mesaj televizat. “Costul este aproape nimic.” Cu toate acestea, alte țări, inclusiv Arabia Saudită au, de asemenea, prețurile la benzină extrem de mici. Acesta a mai spus că majorarea este “o măsură necesară pentru a echilibra lucrurile şi imi asum responsabilitatea pentru aceasta.”

Economia Venezuelei a fost împinsă până la limita de prăbușirea prețului petrolului, care reprezintă aproximativ 95% din veniturile din export ale țării. Economia s-a contractat cu 10% anul trecut, pe fondul unei inflații foarte crescute şi lipsa unor produse de bază.

http://www.bbc.com/news/business-35600921

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =