Venezuela vrea să deschidă și mai mult robinetul cu petrol

 

Economia Venezuelei depinde în mare măsură de petrol, dar țara bogată în rezerve produce atât de puțin cum nu a mai făcut-o de 15 ani. În acest an situația se va schimba. 2018 va fi anul recuperării, promite guvernul.

Producția de petrol din Venezuela, țară aflată într-o profundă criză economică va fi extinsă masiv în acest an. Producția va atinge valori de peste 2,4 milioane de barili pe zi, spune Ministrul Petrolului, Manuel Quevedo, într-un interviu televizat.

La finalul anului producția a scăzut la puțin peste 1,7 milioane de barili pe zi. Ceea ce reprezintă o scădere de 100.000 de barili pe zi față de luna precedentă și un record minim al ultimilor 15 ani. Un baril conține 159 de litri. Acum 15 ani o grevă generală ce a durat din decembrie 2002 și până în februarie 2003 a limitat masiv producția. Dacă excludem din vedere lunile care au fost afectate de greve, atunci producția nu a mai fost la un nivel atât de scăzut din august 1989, deci de 28 de ani.

Potrivit lui Quevedo, producția s-a stabilizat între timp la circa 1,9 milioane de barili. Anul 2018 va fi anul recuperării după un minim istoric, promite Ministrul Petrolului, care este în același timp președinte al celui mai mare concern petrolier din țară, PDVSA.

Țara, afectată de o puternică criză economică, a așteptat multă vreme pentru această recuperare. Venezuela se confruntă cu o criză economică severă, pentru care o mare parte a populației îl consideră responsabil pe președintele Nicolas Maduro. Lipsa alimentelor și medicamentelor este pe ordinea zilei, iar inflația este extrem de ridicată.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Venezue

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =