Veniturile cazinourilor din Macao au scăzut cu peste 30% în luna noiembrie

_86966733_macauVeniturile cazinourilor din Macao au scăzut cu mai mult de o treime în luna noiembrie față de anul precedent. Cifrele oficiale au aratat că veniturile au scăzut cu 32,2% în această perioadă, până la 16.4 miliarde de Macau Patacas ($ 2.05bn). Așteptările au fost pentru o scădere a veniturilor de peste 31%. Macao este cel mai mare centru din lume al jocurilor de noroc – înainte de Las Vegas – și singurul loc din China unde sunt permise cazinourile.

O regiune administrativă specială din China, economia Macao se bazează foarte mult pe jocurile de noroc și cumpărături – în special din cheltuielile masive ale turistilor care vin pe continent. Dar campania președintelui chinez Xi Jinping împotriva corupției și a cheltuielilor de lux, care a inceput in decembrie 2012 a dat roade, şi multe persoane de pe continent se abtin să cheltuiască prin cazinouri şi în oraș.

China a subliniat necesitatea Macao de a diversifica economia dincolo de jocurile de noroc. Orașul a construit noi statiuni si hoteluri pentru a impulsiona turismul în general, cu toate acestea, analistii cred ca nu va fi usor pentru Macao să obtină venituri in afara jocurilor de noroc.

Cifre oficiale publicate luni au aratat că economia orașului s-a redus cu 24,2%, de la an la an, timp de trei luni până în septembrie.

http://www.bbc.com/news/business-34971770

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − = 25