Veniturile Coca-Cola au scăzut cu 5%

_86253881_gettyimages-493288716

Coca-Cola a raportat un declin de 5% în veniturile totale pentru perioada august-octombrie, rezultând din impactul unui dolar puternic. Venitul net al companiei a fost de 11.43 miliarde de dolari pentru al treilea trimestru, comparativ cu 11.98 miliarde de dolari anul trecut.
Coca-Cola a declarat ca dolarul puternic ar provoca o scădere de 7% în veniturile sale anuale. Deși America de Nord este cea mai mare piață a companiei, aproape jumătate din veniturile sale provin din alte piețe.

Veniturile provenite din America de Nord au crescut cu doar 1%, cea mai mare parte determinată de vânzările de băuturi energizante. În primul trimestru, profiturile au fost de 6,8 miliarde de dolari, comparativ cu 7.34 miliarde de dolari pentru al treilea trimestru din 2015.

Coca-Cola a încercat să reducă cheltuielile și să-şi extindă oferta. O schimbare la nivel mondial în bauturile acidulate a cântărit în profiturile multor companii de bauturi. Coca-Cola a beneficiat de o creștere de doar 3% din vânzările de băuturi acidulate la nivel mondial.

Tendința, care a început deja să se extindă în America de Nord și Europa, devine acum o problemă în Asia. Aici vânzările de băuturi spumante au crescut cu 3%, în timp ce încă vanzarile de bauturi au crescut cu 6%.

http://www.bbc.com/news/business-34598295

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 − 51 =