Veolia are la dispoziție miliarde de euro pentru achiziții

Grupul francez de utilități Veolia are puterea financiară pentru a face achiziții de miliarde de euro, a afirmat sâmbătă directorul general Antoine Frerot, într-un interviu acordat Reuters.

Rivala mai mare, Suez, anunțase în martie cumpărarea GE Water de la compania americană General Electric (GE), pentru 3,4 miliarde de dolari.

Întrebat dacă Veolia ar putea cheltui tot atât de mult pe achiziții, Antoine Frerot a răspuns că bilanțul companiei “ar permite acest lucru”.

Oficialul a precizat că există două condiții pentru orice achiziții masive în viitor: “Va fi necesară crearea unor noi activități pe scară largă pentru Veolia și pe o durată lungă de timp, de cel puțin 10-15 ani. Dacă găsim aceste condiții, atunci evident avem mijloacele să facem asta”, a declarat Frerot, prezent la o conferință pe teme de afaceri în orașul francez Aix-en-Provence.

Luna trecută, Veolia a semnat cu Mexico City un contract în valoare de 886 de milioane de euro (991 de milioane de dolari), pentru operarea unui incinerator de deșeuri a cărui energie calorică va fi folosită la rețeaua de metrou a capitalei Mexicului.

Contractul de operare și mentenanță pe 30 de ani va reprezenta pentru Veolia venituri cumulate estimate la 886 de milioane de euro, a anunțat Veolia, confirmând astfel informațiile apărute anterior în publicația Les Echos.

Construirea fabricii din Mexic va începe anul acesta iar operațiunile ar urma să demareze în 2020.

Apa Nova București, filiala Veolia Apa, este din noiembrie 2000, pentru o durată de 25 de ani, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare din București și are ca principal obiect de activitate gestionarea resurselor de apă, tratarea și distribuția apei către consumatori, evacuarea apelor uzate și a apelor meteorice de pe teritoriul municipiului București.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − 7 =