Verdi face grevă la aeroporturile din Berlin

Nu s-a ajuns din nou la un acord cu sindicatul Verdi, astfel că personalul de la sol reprezentat va renunța la muncă pe aeroporturile din Berlin. Vineri se va ajunge la întârzieri semnificative.

Pasagerii companiilor aeriene care trec pe la Berlin trebuie să se aștepte din nou la afectări ale programului de zbor. Sindicatul de servicii Verdi a chemat personalul de la sol să intre vineri în grevă pe aeroporturile Tegel și Schönefeld. Din păcate, o grevă a devenit inevitabilă, pentru că partea angajatorului încă nu a reușit să facă o ofertă rezonabilă și să pună capăt negocierilor printr-un acord. Încetarea muncii va avea loc între orele 04:00 dimineața și sâmbătă dimineața la ora 05:00.

Pasagerii trebuie să se aștepte la schimbări majore în planul de zbor și chiar la anulări ale anumitor zboruri. Verdi este mereu pregătit pentru discuții și negocieri, explică sindicatul. Condiția este, cu toate acestea, ca angajatorul să înainteze o ofertă rezonabilă, care să prevadă creșteri semnificative de salar pentru angajați.

Verdi cere o creștere a salariului pe oră cu un euro pentru cei 2000 de angajați de la sol, deci un total de 12 euro pe oră și o perioadă contractuală cu o durată de un an. Partea angajatorului oferă abia zece cenți pe oră pentru următorii patru ani.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Verdi-bestreikt-Berliner-Flughaefen-article19736447.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =