Verdi laudă ING-Diba

ING-Diba este o instituție financiară puțin diferită de restul băncilor. Acest lucru încearcă subsidiara concernului ING să demonstreze chiar și în cazul acordurilor tarifare încheiate pentru angajații lor. Și au parte de succes, este de părere sindicatul Verdi, chiar dacă nu toate dorințele au fost îndeplinite.

Prin noile condiții speciale din acordurile tarifare încheiate pentru cei 4000 de angajați ai săi, subsidiara germană ING-Diba, a concernului olandez ING, a fixat noi standarde pentru sectorul financiar german, este de părere sindicatul Verdi. Acordul tarifar “pentru viitor” semnat pentru prima data la 1 ianuarie 2013, a fost acum extins. S-au stipulat, potrivit spuselor partenerilor, ca din acest an să se ia în considerare implementarea de timpi de lucru flexibili sau concedii de până la trei luni de zile.

Nevoia de programe de lucru flexibile ia amploare, astfel că și partenerii comerciali și tarifari trebuie să reacționeze, spune Birgit Braitsch, șefa departamentului de servicii financiare din cadrul Verdi în orașul german Hessen. Este nevoie de oferte pentru angajați care să se potrivească cu toate stadiile vieții lor.

Cu toate acestea, angajații vor trebui să se finanțeze singuri în aceste perioade de concediu, în aceste perioade salariile lor vor fi reduse. Cu toate acestea, vor exista condiții speciale pentru acestea pauze de lungă durată, cum ar fi nevoia de îngrijire a sănătății, proiecte sociale, dezvoltare profesională, cursuri, etc. Pentru aceste perioade va exista o subvenție din partea angajatorului în valoare de 20% din salarul de bază. Subvenții lunare vor fi plătite de ING-Diba și pentru perioade de până la șase luni pentru îngrijirea sugarilor sau a copiilor de până la șase ani (100 euro) ori pentru îngrijirea rudeniilor (150 euro). Vor fi susținute financiar și persoanele care aleg să se dezvolte profesional pe lângă job. Lista oportunităților de formare va fi extinsă în mod semnificativ și va deveni o referință a băncii, explică Matthias Robke, director adjunct de personal la ING-Diba.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Verdi-lobt-die-ING-Diba-article19741466.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1