Verdi trebuie să apeleze la rezerve

imago-st-0628-07370005-65017110

Verdi trebuie să apeleze la rezerve

Datorită frecvenței crescute a grevelor din acest an, Verdi a depășit deja bugetul de bază. Iar foarte scumpă este greva de la Poșta Germană ce încă este în desfășurare. Dar aceasta nu va aduce, cu toate acestea, vreo primejdie reală pentru sindicat.

În ciuda unor greve ce durează de săptămâni la Poșta Germană și în grădinițele germane bugetul sindicatului Verdi pentru greve este puternic pus sub presiune. Potrivit experților însă, efectivele acestuia sunt încă generoase.

Cele două greve majore au costat în total peste 40 de milioane de euro și astfel au fost epuizate rezervele pentru grevă afectate unui întreg an calendaristic. Însă Verdi a adunat în ultimii ani sume importante de bani, spune expertul în tarife al Institutului German pentru Economie (IW), Hagen Lesch, pentru Welt am Sonntag.

Din 2012 sindicatul a redirecționat câte opt procente pe an din veniturile sale către fondul de greve, înainte de acest an erau prevăzute doar trei procente. La venituri în valoare totală de 444,4 milioane de euro anul trecut, se pare că doar în anul 2015 au curs în bugetul sindicatului aproximativ 35 de milioane de euro. Aici se mai adaugă veniturile din proprietățile sindicatului, ce deține active în domeniile imobiliar, obligațiuni sau acțiuni.

Doar greva poștașilor ar fi costat potrivit calculelor experților IW fix 30 de milioane de euro. Iar greva poștașilor ar fi ajuns să coste aproximativ 1,2 milioane de euro pe zi. Lesch calculează referindu-se la cei 20.000 de angajați (cu normă întreagă) ce primesc o compensație de 61 de euro pe zi. Pentru a menține o grevă de aproximativ patru săptămâni în serviciul socio-educațional, aceasta ar fi costat cel mai probabil 12 milioane de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Verdi-muss-an-die-Reserven-gehen-article15445036.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 + = 70