VERNISAJ DEBRECEN

Foto Mihály Suhanics - Debrecen copyVernisaj la Debrecen

 În prezenţa unui public numeros a avut loc  marţi, 29 octombrie 2013, la ora locală 18:00, la CasaTineretului din Debrecen, vernisajul ediţiei a III-a Expoziţiei artiştilor fotografi din Euroregiunea Bihor – Hajdú Bihar. La eveniment au fost prezenţi artişti fotografi din Nyiregyháza, Debrecen, Oradea, Marghita şi Beiuş.

În cadrul expoziţiei au fost prezentate publicului, o selecţie de 60 de fotografii alb-negru şi color în mare parte lucrările artiştilor fotografi din Bihor şi fotografii premiate din colecţie Judeţului Hajdu Bihar.

Publicul a fost salutat de preşedintele Fotoclubului din Debrecen, artistul fotograf Máthe András, după care domnul Jantyik Zsolt directorul Teritorial al Insitutului Cultural Naţional a subliniat importanţa Proiectelor culturale din Euroregiunea „Bihor – Hajdu Bihar”. În continuare managerul Societăţii de Prestări-servicii a Tineretului din Debrecen, domnu Csősz Imre a mulţumit pentru prilejul oferite de a găzdui această reprezentativă expoziţie la sediul instituţiei.

În încheiere artistul fotograf Ştefan Tóth AFIAP, preşedintele Asociaţiei „Euro Foto Art”, organizatorul principal a proiectului a mulţumiti artiştilor fotografi din Euroregiune pentru participare la proiect şi a inaintat domnului Jantyik Zsolt, directorul Teritorial al Insitutului Cultural Naţional, o propunere  de colaborare culturală bilaterală între cele două instituţii, în anul 2014.

În partea doua a vernisajului artistul fotograf Máthe András, preşedintele Fotoclubului din Debrecen a înmânat laureaţilor din Judeţul Bihor premiile obţinute la această expoziţie.

Expoziţia va rămâne la dispoziţia publicului din Judeţul Hajdú Bihar până la data de 08 noiembrie 2013, la accesul celor interesaţi este gratuit.

 

 

Asociaţia „Euro Foto Art”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1