Vernisaj foto, reuşit la Târgu Mureş

KAF_5796 copy

Vernisaj reuşit la Târgu Mureş

 

Pe simezele Galeriei de la ultimul etaj al Casei „Bernády” din Târgu Mureş au fost instalate 45 de fotografii selecţionate din cadrul expoziţiei comune ale membrilor Asociaţiei “Euro Foto Art” şi Clubului Fotografic “Nufărul” din Oradea, intitulată “Dialog”.

 

Expoziţia itinerantă a fost vernisată în acest an în mai multe Galerii din România (“Casino” din Cluj Napoca, Centrul de Cultură din Galaţi, Pasajul “Universitatea” din Bucureşti), Polonia (Krosno), Ungaria (Debrecen), Ujhorod (Ucraina). Vernisajul a avut loc vineri, 11 iulie 2014, ora 18:30 în prezenţa unui număr mare de artişti fotografi din cadrul Fotoclubului “Marx József” din Târgu Mureş şi din Asociaţia „Euro Foto Art” din Oradea, din care a făcut partea artiştii fotografi: Dudás László din Mediaş, Kajtár Tibor din Szolnok, Mészáros Ödön din Budapesta şi Ştefan Tóth AFIAP, preşedintele celor două Organizaţii fotografice din Oradea.

 

Publicul prezent la eveniment a fost salutat de preşedintele Fotoclubului “Marx József” din Târgu Mureş Gyula Both, după care a luat cuvântul artistul fotograf Gáspár Török EFIAP, care a apreciat bunele relaţii existente din artiştii fotografi din Oradea şi Târgu Mureş de mai multe decenii. Artistul fotograf Ştefan Tóth AFIAP a prezentat contextul în care a fost lansată la începutul acestui an expoziţia itinerantă initiulată „Dialog”, după care i-a înmânat artistului fotograf Zoltán Haragos EFIAP din Târgu Mureş medalia de aur „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly” marcat cu numărul 3, brevetul medaliei al pentru activitatea sa de o viaţă în slujba artei fotograficeşi Diploma de onoare numărul 04 al Asociaţiei „Euro Foto Art” din Oradea.

 

În încheierea festivităţii preşedintele celor două Organizaţii fotografice din Oradea i-a înmânat artistul fotograf Gáspár Török EFIAPdin Târgu Mureş diploma de excelenţă a Asociaţiei „Euro Foto Art” şi a Clubului Fotografic “Nufărul” din Oradea, cu ocazia aniversării a 85 de viaţă. După vernisaj artiştii fotografi au participat la o intrevedere amicală în Grădina de vară din centrul oraşului Târgu Mureş.

 

 

Asociaţia „Euro Foto Art”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 + = 83