Versiunea de producție a Tesla Semi va avea o autonomie de aproape 1000 km

Anul acesta CEO-ul Tesla, Elon Musk, a comentat cu privire la anumite articole din presă privind Tesla Semi. El a spus că este foarte optimist cu privire la specificațiile camionului anunțate cu ocazia prezentării de anul trecut.

Musk a adăugat astăzi că acum se așteaptă ca versiunea de producție a camionului electric Tesla Semi să aibe mai degrabă în jur de 1000 de kilometri autonomie cu o singură încărcare, odată ce compania are tot mai multe informații privind performanța vehiculului, din programul de test.

Directorul diviziei de camioane de la Daimler, Martin Daum, a declarat anul acesta reporterilor că Tesla Semi încalcă legile fizicii și va fi lider de piață dacă specificațiile sunt adevărate. El făcea referire atunci la afirmația că acest camion electric va putea călători 800 de kilometri cu o încărcătură de 36 de tone și va costa doar 180.000 de dolari.

Directorul Daimler a declarat că dacă Tesla într-adevăr se va ridica la nivelul promisiunilor, atunci echipa sa va cumpăra două camioane – unul pentru a-l demonta și unul pentru a-l testa, pentru că dacă are într-adevăr aceste performanțe, atunci ceva le scapă inginerilor de la Daimler. Dar pentru moment, aceleași legi ale fizicii se aplică atât în Germania, cât și în California.

Întrebat recent despre această declarație, Musk a râs și a spus că Daum probabil nu înțelege legile fizicii. Apoi a adăugat că versiunea de producție a Tesla Semi seva apropia mai degrabă de 1000 de km autonomie cu o singură încărcare (600 mile). Daum nu este singurul care se îndoiește de specificațiile Tesla Semi.

Câțiva analiști și experți din industrie nu cred că Tesla le poate obține cu tehnologiile pentru baterii existente în prezent, dar Musk și Straubel au insistat că pot fi atinse prin densitatea energetică a bateriilor din ziua de azi, precizând că nu este necesară o invenție nouă în domeniu și pot produce chiar acum un camion cu o autonomie de 800 de kilometri.

https://electrek.co/2018/05/02/tesla-semi-production-version-range-increase-elon-musk/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 − 78 =