Veste buna de bani, pentru proiecte in mediul rural

646x404

Veste buna de bani, pentru proiecte in mediul rural

Accesarea fondurilor europene din PNDR 2007-2013 este posibil sa  fie prelungită până în iunie 2016. La cerere polonezilor, la care, ca un arc, a sarit si Romania, UE analizeaza oportunitatea prelungirii cu inca sase luni pe linga cei doi ani regulamentari, a perioadei in care pe PNDR se pot depune proiecte.

Cheltuirea fondurilor europene pentru dezvoltare rurală din exercițiul 2007-2013 ar putea avea un termen prelungit cu încă 6 luni, pe lângă regula n+2, deja în aplicare. Până în prezent, nivelul de absorbție din vechiul PNDR este de 82,5%.

”Sunt discuții în acest moment la nivelul Comisiei Europene vizavi de posibilitatea de a prelungi cu 6 luni de zile timpul până la care să cheltuim toți banii pe care îi avem alocați pe zona de dezvoltare rurală. Și nu e vorba doar de România. Nu este o solicitare a României, este o solicitare a Poloniei la care a aderat și România. Asta înseamnă că regula n+2 pe care o aplicăm poate fi prelungită cu 6 luni de zile, adică până în iunie 2016, dată până la care trebuie să avem toate cheltuielile făcute de către beneficiari, cererile de rambursare transmise CE și plățile efective făcute de către CE”, a declarat astăzi ministrul agriculturii și dezvoltării rurale Daniel Constantin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − 92 =