Veteranii Tesla deschid o companie pentru dezvoltarea șofatului autonom

După ce au lucrat în echipa Tesla utopilot pentru 2 ani și jumătate, Andrew Kouri și Erik Reed au decis să pornească propria lor companie care să dezvolte sisteme de Inteligență Artificială și automobile autonome și i-au pus un nume pe măsură: lvl5. Împreună inginerul George Tal de la iRobot, lvl5 urmărește să dezvolte sisteme avansate de recunoaștere a imaginilor și hărți de rezoluție ridicată pentru automobile autonome.

Fondată în anul 2016, lvl5 a fost incubată la renumitul Silicon Valley incubator Y Combinator și apoi a strâns 2 milioane de dolari în fonduri de la investitorul Paul Buchheit, care este un partener la Y Combinator și creator al Gmail.

În doar 3 luni de zile lvl5 a adunat aproape 500.000 de mile pe șoselele americane. Lucrând cu fondatorii lvl5 cât timp erau la Y Combinator, era clar că ei aveau o experiență de necontestat în imagistică computerizată, care este sosul secret al soluției lor, spune Buchheit. El nu are nici un fel de îndoieli că această echipă va transforma șofatul autonom din vis în realitate.

În centrul tehnologiei lvl5 stau algoritmii lor de imagistică computerizată. Fondatorul și CTO-ul George Tall s-a specializat anterior în tehnologii de imagistică computerizată la iRobot. În plus față de experiență lui Tall la iRobot, experiența lui Kouri și a lui Reed la Tesla i-a lăsat cu o expertiză exemplară în domeniul imagisticii computerizate.

În loc să se orienteze către tehnologia scumpă LiDAR, sistemul de imagistică lvl5 analizează mediul înconjurător pentru a detecta semafoare, semne de circulație, găuri de canal și alte obiecte. Sistemul are o precizie de până la 10 centimetri, o caracteristică foarte importantă considerând că sistemul este derivat din tehnologia de pe smartphone și camere compacte. În comparație, sistemul LiDAR poate costa chiar și peste 80.000 de dolari, dar are o precizie de 3 cm.

Cartografierea lvl 5 va funcționa utilizând smartphone-uri, cel puțin pentru moment. Compania a lansat o aplicație numită Payver care permite oricui să colecționeze date în timp ce conduce și să fie plătit pentru asta cu 0.01-0.05 dolari pe milă, în funcție de o serie de factori. Utilizatorii aplicației își plasează smartphone-ul într-un suport amplasat pe bordul mașinii și permit aplicației să colecționeze date.

Datele sunt apoi trimise către sediul central al lvl5 și procesate de sistemul lor de imagistică computerizată. Lvl5 rezolvă unul dintre cele mai mari obstacole în calea disponibilității tehnologiei pentru automobile autonome, spune Max Altman, unul dintre investitorii lvl5 și partener at 9Point Ventures. Fără o cartografiere eficientă și precisă, la fel ca și programele pe calculator care le ajută, vehiculele autonome vor avea nevoie de mult mai mult timp să ajungă pe piață.

http://www.teslarati.com/tesla-autopilot-team-launches-lvl5-self-driving-co/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 26 = 29