Viata la cusca in Paris

84470080

Piața locuințelor din Paris este una foarte competitivă, cu prețuri exorbitante la chirii. Printre cei care vor să cumpere, preferate sunt apartamentele cu un singur dormitor. Fostele camere de serviciu pentru servitoare sunt de multe ori nejustificat de mici și nu pot fi închiriate.

Fix 6,83 metri pătrați măsoară casa lui Ivan Lopez. Sub acoperișul în pantă se găsește un pat, o chicinetă cu aragaz și frigider, o cabină de duș, o comodă și o pereche de cutii pentru depozitat haine. Locatarul în vârstă de 36 de ani nu are foarte multe variante în mini-locuința sa de la Paris. Patul este practic camera lui de zi, spune locatarul, originar din Mexic, ce lucrează de noapte ca și portar la o instituție. Acolo se uită la televizor, mănâncă și dacă are parte de vizite, stau toți pe pat.

Lopez plătește o chirie lunară de 370 de euro și nu reprezintă un caz unic în capitala franceză. Mai există alte 7000 de foste camere pentru servitoare cu o suprafațaă de sub nouă metri pătrați care sunt închiriate pe termen lung la Paris, chiar dacă acest lucru nu este permis într-un vreun fel. De aceea Lopez nu poate arăta nici un fel de contract de închiriere.

În ciuda faptului că lucrează două joburi, portarul nu găsește o locuință mai mare pe piața imobiliară de la Paris, extrem de competitivă. El este plătit cu salariul minim. Nu are cetățenie sau familie la Paris și vorbește cu un accent străin. Astfel că Lopez nu are parte de succes când apelează la majoritatea agențiilor imobiliare. Iar acum el trăiește de opt ani de zile într-o încăpere care măsoară 6,83 metri pătrați, care dă impresia unei cuști, iar care vara devine insuportabil de caldă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Nicht-einmal-neun-Quadratmeter-zum-Leben-article18815021.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 14 = 18