Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, reţinut joi noaptea de DNA pentru trafic de influenţă

1306081644_bogdan-olteanu-viceguvernator-bnr-uniunea-bancara-lege-clauze-abuzive

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost reţinut joi noaptea în dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat de cumpărare de influenţă, Olteanu fiind suspectat că ar fi primit două milioane de euro pentru numirea guvernatorului Deltei Dunării, au declarat surse judicare pentru MEDIAFAX.
Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu ar fi primit, în anul 2008, două milioane de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru numirea în funcţia de guvernator al Deltei Dunării a lui Liviu Mihaiu, jumătate din sumă urmând să ajungă la un alt politician, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că banii ar fi fost daţi prin intermediar, atât Sorin Ovidiu Vîntu cât şi intermediarul recunoscând aceste lucruri la audieri, Vîntu povestindu-le anchetatorilor cum s-au desfăşurat negocierile. Jumătate din cei două milioane de euro i-ar fi fost destinată lui Olteanu, iar un milion de euro unui alt politician. Olteanu ar fi primit şi sprijin electoral.

Aceleaşi surse susţin că la audieri, viceguvernatorul BNR a recunoscut că i-ar fi cerut spijin lui Vîntu şi că s-au întânit, discutând despre numirea în funcţia de guvernator al Deltei. Bogdan Olteanu a recunoscut întâlnirea şi discuţia despre numirea ca guvernator al Deltei a lui Liviu Mihaiu dar nu a recunoscut că ar fi primit suma respectivă. Viceguvernatorul BNR a fost reţinut joi noaptea, după mai multe ore de audieri, urmând să fie dus vineri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunerea de arestare preventivă.

Surse judiciare susţin că la dosar există documente care ar arăta circuitul financiar al banilor şi alţi martori care ar fi declarat că au cunoştinţă despre tranzacţii.

Joi, Vîntu a fost adus de la Penitenciarul Rahova la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a i se prezenta noile acuzaţii de corupţie, acesta fiind suspectat de cumpărare de influenţă, a precizat avocatul său după audieri. Mai exact, Vîntu este suspectat că ar fi oferit un milion de euro unui politician pentru a obţine sprijinul acestuia, au precizat surse apropiate anchetei.

Viceguvernatorul BNR a fost reţinut joi noaptea, după mai multe ore de audieri, urmând să fie dus vineri la instanţă.

Bogdan Olteanu, actualul viceguvernator al BNR, a negat joi acuzaţiile, dar a recunoscut, într-o declaraţie pentru PRO TV, că a susţinut numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunării, pentru că a “considerat-o la momentul acela, o numire bună”.

De altfel, Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut joi că DNA încearcă să îl elimine din viaţa politică odată cu apropierea alegerilor prin denunţuri ale unor arestaţi sau anchetaţi.

”Nu comentez zvonuri. Presupunând că într-adevăr numele meu e menţionat într-un fel sau altul în denunţul vreunui arestat, condamnat, anchetat, suspect, inculpat etc, aştept ca, o dată cu apropierea alegerilor, mai mulţi arestaţi, condamnaţi, anchetaţi, suspecţi, inculpaţi etc să facă denunţuri împotriva mea, pentru a obţine promisiunea procurorilor DNA că vor avea parte de un tratament mai indulgent în faţa Legii şi vor rămâne cu banii furaţi, eventual”, a scris copreşedintele ALDE pe Facebook după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora Sorin Ovidiu Vântu l-ar f i denunţat pe fostul premier pentru că ar fi primit mită un milion de euro.

”După ce se va aduna un număr de denunţuri măcar cu două cifre, voi da următorul răspuns pentru toate înscenările: «Oricât aş fi eu de vânat de DNA, ALDE va fi partid parlamentar după alegeri. Băsescu, atunci când era la apogeul puterii sale, a făcut numeroase eforturi de a mă elimina din fruntea Guvernului şi din politică. N-a reuşit, pentru simplul motiv că în toată activitatea mea NU există fapte de corupţie»”, a adăugat el.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus, joi, de la Penitenciarul Rahova la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a i se prezenta noile acuzaţii de corupţie, acesta fiind suspectat de cumpărare de influentă, a precizat avocatul său după audieri. Mai exact, Vîntu este suspectat că ar fi oferit un milion de euro unui politician pentru a obţine sprijinul acestuia, au precizat surse apropiate anchetei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 28