Victoria BVB aruncă cursul acțiunilor în aer

Borussia Dortmund și-a asigurat biletul pentru sferturile de finală în UEFA Champions League printr-o victorie istorică împotriva echipei Benfica Lisabona. Această victorie a asigurat de asemenea o creștere importantă în cazul acțiunilor clubului german. Prețul acestora a urcat joi cu fix două procente, pentru o valoare record și a pendulat apoi în jurul valorii de 5,45 euro pe titlu. Într-un mediu de piață nefavorabil hârtiile de valoare ale BVB au fost printre cei mai mari câștigători ai indicelui german de valori reduse, SDax.

BVB a ajuns pentru prima dată din anul 2014 în faza ultimelor opt echipe, după o victorie cu 4:0 pe teren propriu și o înfrângere cu 1:0 în tur în fața celor de la Benfica Lisabona. La trei săptămâni după meciul tur încheiat cu 1:0 în favoarea portughezilor în prima manșă a optimilor, Pierre-Emerick Aubameyang (minutele 4, 61 și 85) și Christian Pulisic (min. 59) au marcat miercuri seara pentru victorie și spre deliciul celor 65.849 de spectatori prezenți la eveniment.

Brokerii au declarat că titlurile clubului au în continuare potențial de creștere. Înfrângerea din jocul tur a pus presiune pe titlurile clubului. Dar prin această întoarcere spectaculoasă a rezultatului în meciul de retur, clubul și-a asigurat încasări de milioane de euro doar pe piața de valori.

Cursul acțiunilor poate să crească în continuare datorită performanțelor bune din campionatul intern. Acum prețul a depășit pragul de 5 euro pe acțiune, din punct de vedere tehnic nu ar fi nici o surpriză dacă prețul va atinge și va păstra valoarea de 5,5 euro pe acțiune în acest an.

Meciurile din sferturile de finală ale competiției vor fi trase la sorți pe data de 17 martie. Meciurile tur vor avea apoi loc pe 11-12 aprilie. O săptămână mai târziu se va decide soarta echipelor în meciurile de retur.

http://www.teleboerse.de/aktien/BVB-Sieg-setzt-Kursfantasie-frei-article19736602.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 10 =