ACCIDENT ITALIA-VIDEO -noi detalii despre masacrul produs pe A4 linga Verona cu autocarul maghiar in care adolescenti au ars de vii

7838

Șaisprezece morti, un rănit în comă, 12 răniți grav, 13 răniți ușor, 12 persoane nevătămat. Și “aceste detalii precizate de ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, la o conferință de presă ce a avut loc la Budapesta, pentru a informa cu privire la evoluția tragicului accident care a implicat un autocar cu elevi pe A4, lângă Verona. “Suntem în contact permanent cu autoritățile italiene”, a declarat ministrul, asigurându-se că guvernul ungar va acoperi toate costurile de repatriere.

Oamenii implicați sunt elevi și profesori ai unui liceu din Budapesta, împreună cu unii părinți și doi conducători auto. Pentru a constata si verifica evenimentul, consulul general al Ungariei la Milano, Judit Timaffy, a sosit la Verona, unde s-a întâlnit cu unii dintre supraviețuitori. Consulul  este în contact cu autoritățile maghiare, în special cu Președintele Republicii și ministrul de externe.

Incidentul a avut loc la intersecția dintre Est Verona spre Veneția: antrenorul a fost gasit prăbușit lângă un stâlp de înaltă tensiune de langa pod, el a luat foc. La bord a fost un grup de copii maghiari între 14 și 18 ani, care se întoarceau dintr-o călătorie școlara dintr-o stațiune montană din Franța. 

Există, de asemenea, o informatie care ar ajuta la potențiala cauza a catastrofei,  o roată defecta a autocarului care ar fi putut provoca alunecarea fatală a autobuzului, printre cazurile examinate de către poliția rutieră Verona pentru a pune în lumină cauza accidentului. Anchetatorii sunt în căutarea a mai multe mărturii, inclusiv a unui șofer de camion care cu treizeci de kilometri înainte de locul accidentului a raportat ca a vazut o roata a autocarului cu probleme  majore.

După impactul violent cu pilonul ocupanții ar fi fost aruncati afară în timp ce altii au rămas blocati în interiorul vehiculului, care era în flăcări. Corpurile sunt în mare parte carbonizate și acest lucru face deosebit de dificilă operațiunile de identificare a victimelor. Unele familii sunt deja în drum spre Italia.

Răniții au fost tratați în spitale din Borgo Trento și Borgo Roma iar cei mai puțin grav  în spitalul San Bonifacio. Cei nevătămati din accident au fost mai întâi asistati de personalul poliției de trafic și apoi transferati de ofițeri într-un hotel pentru innptare. În prezent rămân deschise toate ipotezele cu privire la cauzele tragediei, inclusiv cele legate de o defecțiune a autocarului sau o boală a conducătorului auto.

“Oamenii care au fost în partea din spate a autocarului au fost salvate prin spargerea geamului cu țipete și panică. Un profesor a salvat mulți dintre cei care au fost la bord fiind internat în spital cu arsuri grave pe spate.

În lacrimi, socati, îngrozit văzând tovarășii blocati în interiorul autocarului în flăcări și străpuns de un stâlp de înaltă tensiune, totul s-a transformat “într-o capcană, care a luat imediat foc”.

“Am văzut oameni arși de vii, sunt imagini teribile pe care nu le voi uita” –mărturia dramatică a accidentului autocarului maghiar pe A4 facuta de conducătorii auto care blocati în coada de așteptare.

“M-am dus în jos și m-am îndreptat pe jos pentru a vedea dacă era nevoie de ajutor si puteai auzi țipând si oameni in viata care ardeau pur si simplu, groaznic”-marturisea unul din soferii care au asistat neputinciosi la masacru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 + = 46