Viena cere oprirea negocierilor TTIP, ar aduce mai multa putere și potențial pentru companiile axate pe globalizare și ar dăuna politicii democratice

87ab5c2660dd83c1835198da7f23ce67

În interiorul Uniunii Europene crește numărul protestelor împotriva acordului planificat de liber schimb, TTIP. Acum dinspre Viena vine o altă propunere de întrerupere a negocierilor și se cere o reluare a discuțiilor după finalizarea alegerilor din SUA.

Guvernul austriac a cerut o întrerupere a negocierilor pentru acordul planificat de liber schimb cu Statele Unite ale Americii. Ministrul economiei, Reinhold Mitterlehner, s-a declarat în favoarea unui nou început al discuțiilor după ce alegerile prezidențiale americane se vor fi încheiat.

Atunci când emoțiile prevalează, nu mai există șansa unor discuții rezonabile și obiective. Discuțiile au fost marcate de neîncredere reciprocă a publicului larg. Acesta a declarat pentru Salzburger Nachrichten că nu acord este foarte departe de a fi obținut.

Cancelarul Austriei, Christian Kern, se arată de asemenea foarte sceptic în privința acordului CETA dintre UE și Canada, ce ar trebui să fie semnat curând. Iar politicianul crede că acesta va reprezenta următorul conflict în interioul uniunii.

În cazul CETA există la fel de multe puncte slabe ca și în cazul TTIP. Aceste acorduri de liber schimb aduc mai multa putere și potențial pentru companiile axate pe globalizare și dăunează politicii democratice, toate acestea sub imaginea unei piețe unice și benefice pentru toată lumea, este de părere Kern.

http://www.n-tv.de/politik/Wien-fordert-Stop-der-TTIP-Verhandlungen-article18545801.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 26 = 30