Viena formează o alianță împotriva vignetei germane

3ogz2704

Compromisul realizat față de Comisia UE pentru introducerea vignetei pentru automobile personale este sărbătorit de Ministrul German al Transporturilor, Alexander Dobrindt, ca și un succes important pentru controversatul său proiect. Dar criticii nu se dau bătuți așa ușor. În continuare procedura este amenințată cu un proces în fața Curții Europene de Justiție.

Austria caută aliați în țările vecine, în lupta sa cu vigneta germană pentru automobile personale. La începutul anului reprezentanți din toate țările din regiune vor lua parte la o reuniune ce va avea loc la Bruxelles, spune Ministrul Austriac al Transporturilor, Jörg Leichtfried, pentru Welt am Sonntag. Acesta ar fi discutat cu omologii săi din Olanda și Belgia, care de asemenea critică ideea vignetei germane.

Ziarul citează dintr-o scrisoare a lui Leichtfried către comisarul european pe probleme de transport, Violeta Bulc, în care se precizează că soluția prezentată de Ministrul German al Transporturilor, Alexander Dobrindt, este din punct de vedere al austriecilor, un compromis inacceptabil.

Vigneta germană pentru automobile personale este în continuare ilegală din punct de vedere al dreptului UE, din mai multe puncte de vedere. Ea afectează doar șoferii străini, în timp ce nemții sunt compensați prin reducerea taxei de drum. De asemenea, doar șoferii străini sunt controlați. Ambele aspecte prezintă riscul unei discriminări majore, critică în continuare ministrul austriac.

http://www.n-tv.de/politik/Wien-schmiedet-Allianz-gegen-deutsche-Maut-article19442186.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − = 79