Viitorul Maserati este electric

Directorul executiv de la Fiat-Chrysler, Sergio Marchionne, nu a fost până acum deosebit de interesat de motorul electric. Acum urmează contrariul: marca Maserati va fi electrificată complet. Italienii erau până de curând mari fani ai motorului diesel.

Cine se gândește la coupé-uri masculine cu motoare V8 de mare capacitate atunci când aude de Maserati, din 2019 va fi foarte dezamăgit. Concernul Fiat-Chrysler vrea să facă din această marcă de tradiție un producător de automobile electrice. Directorul concernului, Sergio Marchionne, a declarat pentru publicația „Automobil-Produktion“ că decizia a fost luată în contextul scandalului diesel din Europa și amenințărilor tot mai numeroase privind interdicții de circulație pentru acestea în orașe.

Până în anul 2022 fiecare al doilea Fiat ar trebui să fie ori complet electric, ori cel puțin hibrid, deci cel puțin jumătate din portofoliul FCA va fi electrificat. Toate modelele de Maserati fabricate din anul 2019 vor avea cel puțin un motor electric. Concernul a mai avut automobile electrice în gamă, prin Chrysler Pacifica și Fiat 500 E. La Maserati primul model electrificat va fi Coupé Alfieri, anunțat de multă vreme. Vor mai exista și după anul 2020 versiuni cu motoare V8 pe benzină. Nu se cunosc încă detaliile tehnice pentru noul automobil electric.

Schimbarea bruscă de strategie nu pare atât de convingătoare. Directorul concernului, Sergio Marchionne, este renumit pentru scepticismul său față de motoarele electrice. Chiar marca Maserati a fost recent echipată cu o nouă generație de motoare diesel. În noul lor model Ghibli, au montat pentru prima dată un motor diesel opțional. Motorul V6 dezvoltă o putere totală de 275 de cai putere, conform indicațiilor fabricii el are nevoie de doar 5,9 litri de combustibil la 100 de kilometri parcurși. Iar acest fapt i-a adus titlul de “mașina anului pentru companii” din partea unei publicații de specialitate.

http://www.focus.de/auto/elektroauto/maserati-alfieri-mit-e-antrieb-hier-sehen-sie-die-zukunft-von-maserati-er-hat-elektroantrieb_id_7463771.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 75 = 84