Viitorul mașinilor electrice depinde de măsurile Chinei împotriva poluării

Traffic in China

Aproximativ jumătate din toată lumea care trăiește în SUA astăzi nu a avut parte de un smog foarte dens. Cei care, să zicem, au peste 45 de ani, locuitorii orașelor mari sau cei din Los Angeles, spre exemplu, poate își vor aminti despre zile foarte ciudate în care soarele aproape că nu mai era vizibil, iar aerul avea un iz metalic.

Este o experiență memorabilă, iar de aceea viitorul mașinilor electrice se bazează tot mai mult pe China. Politicile sale industriale administrate de guvern s-au îndreptat în direcția dominației piețele globale de celule solare fotovoltaice, celule de baterii cu litiu-ion sau vehicule electrice plug-in. Dar unul dintre cele mai importante motive pentru schimbările ce urmează a fi realizate în flota chineză de automobile este nivelul periculos de poluare a aerului în majoritatea orașelor chineze.

Smog-ul vine din surse pe care americanii le-au eliminat acum zeci de ani: centrale termoelectrice pe bază de cărbune fără nici un fel de control al emisiilor, centrale industriale care emit vapori și motoare diesel primitive echipate pe camioane de livrări. Separat mai există anumite condiții care cauzează smog: monoxid de carbon, oxid de azot și hidrocarburi, determinarea țării de a reduce emisiile de dioxid de carbon – contributorul major la concentrația mare de carbon din atmosferă care a condus la schimbări climatice.

Acest lucru se aliniază bine cu intențiile guvernului de a catapulta industria auto peste cea nord-americană și peste producătorii europeni, după cum spun jurnaliștii de la Bloomberg într-un articol fascinant lansat recent, intitulat “Războiul Chinei cu poluarea va schimba lumea”. Aceast articol merită citit până la capăt și merită să îi studiem infograficele, pentru a aprecia natura problemei.

Patru decenii de creștere economică explozivă a transformat China în cel mai mare emițător de carbon din lume, scriu autorii Jeff Kearns, Hannah Dormido și Alyssa McDonald. Dar acum guvernul încearecă să schimbe acest lucru fără a aduce pagube economiei. Ei continuă să folosească politicile ecologice pentru a deveni un lider în domeniul inovației tehnologice.

https://www.greencarreports.com/news/1115740_why-the-future-of-electric-cars-depends-on-chinas-war-on-pollution

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2