Viitorul muncitorilor necalificati e negru, roboții le vor lua locul

Atata munca de rutina exista in activitatea de distributie a coletelor incat deja o firma din China a trecut la fapte si a redus la jumatate costurile cu forta de munca dupa ce a recurs la o armata de roboti pentru sortarea coletelor. Desigur ca si in Romania interesul pentru tehnologia de robotizare a muncii capătă valenț9e importante, accelerate de dezvoltarea noului parc de tehnologii inteligente din Mosnita-Timisoara, INFINITE POWER.

Inaintea noastra o firma din China a redus semnificativ costurile cu forta de munca dupa ce a angajat o armata de roboti care sa se ocupe de sortarea a 200.000 de pachete zilnic, scrie ziarul South China Morning Post.

O inregistrare video care a devenit virala arata armata de roboti portocalii sortand coletele intr-un depozit din estul Chinei.

Imaginile arata zeci de roboti Hikvision ducand pachetele la locul lor in depozitul din Hangzhou, in provincia Zhejiang.

Un muncitor aseaza coletele pe roboti care le duc la locul lor, dupa ce identifica destinatia prin scanarea unui cod, astfel incat potentialele greseli sunt minimizate la maxim.

Robotii pot sorta pana la 200.000 de pachete zilnic si pot lucra nonstop.

Un purtator de cuvant al STO Express a declarat luni ca robotii au permis firmei sa economiseasca jumatate din costurile cu forta de munca. De asemenea, eficienta a crescut cu 30%.

Fără comentarii pentru viitorul muncitorilor necalificați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 72