Viitorul shooter VR “Telefrag” va oferi arene unice

Anshar Studios, dezvoltatorii din spatele Detached (2017), au prezentat un nou shooter de arenă la Gamescom din acest an. Numit “Telefrag VR“, jocul se află încă în faza pre-alpha și va oferi o experiență față în față de luptă în stilul gladiatorilor, care are loc în spații imposibile.

Fixat într-o istorie alternativă în care Imperiul Roman nu s-a destrămat niciodată și a ajuns să cucerească în cele din urmă spațiul cosmic, Telefrag aruncă jucătorul în arene desenate într-un stil unic care par inspirate de celebrele litografii ale lui M.C. Esher, care cuprind scări imposibile. Aici, jucătorul va avea rolul de a se lupta în dueluri unu-la-unu până la moarte folosind un arsenal de arme de foc și abilitatea de a se teleporta în interiorul adversarului, ceea ce cauzează decesul instantaneu al acestuia, de unde vine și termenul de “telefrag”.

Hărțile sunt presărate cu rampe care mută personajul cu susul în jos sau schimbă în alt fel planul de joc, menținând-ul pe picioare atunci când trebuie să fie atent la focul ce apare din toate direcțiile. Atunci când jucătorul pășește pe o rampă, iar lumea se rotește inevitabil cu susul în jos, practic aceasta nu a făcut decât să efectueze o serie de mini-teleportări.

Acest lucru la rândul său permite jucătorului să traverseze diferite rampe la viteza la care ar avea nevoie de o luptă aprinsă unu-la-unu, fără să se gândească la consecințe. Nu funcționează la fel ca și acele rampe care schimbau lumea ce împânzeazu jocurile de la începuturile VR, care cauzau amețeli și senzații de greață.

Folosirea armelor de foc este o experiență relativ standard, dar noțiunea de teleportare și ocolire a focurilor, blocarea acestora cu un scut de energie și apropierea de adversar suficient de mult pentru a efectua Telefrag-ul – toate acestea scot în evidență tipul de experiență pe care dezvoltatorii l-au urmărit. Din moment ce mișcările de teleportare fac atât sunete, cât lasă în urmă reziduuri, este important să urmărești mereu adversarul.

https://www.roadtovr.com/hands-upcoming-vr-shooter-telefrag-boasts-impossible-escher-style-arenas/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 5 =