Vinul portocaliu, băutura anului 2017

vin-portocaliu

Un nou tip de bautura creşte in popularitatea la diverse mese si ocazii, ceea ce inseamna ca are toate şansele sa ajunga bautura anului 2017. Prospeţimea vinului alb şi complexitatea celui roşu, adică vinul portocaliu. Cunoscut şi ca “al patrulea vin”, “orange wine”, vinul portocaliu, a primit acest nume datorită culorii.

Diferenţa dintre acest soi şi celelalte este că în timp ce sucul de struguri şi coaja sunt separate imediat, la cel portocaliu acestea nu sunt îndepărtate. Acest procedeu, cunoscut drept “contacul cojii”, produce tanini. Coaja strugurelui poate fi păstrată în vin de la o săptămână până la un an, pentru a crea culoarea sau aroma dorită. 

“Orange wine” este foarte potrivit la platourile de brânzeturi sau îl poţi servi alături de mâncăruri indiene, etiopiene, persane sau marocane.

Ce trebuie sa stiţi este că, vinul portocaliu nu este produs în cantităţi uriaşe, comparativ cu celelalte, şi nu il vom gasi in supermarket-uri, sau foarte rar, insa poate fi gasit in magazinele de specialitate sau restaurante.

Sursa Mediafax

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 86 = 89