Vinul sudafrican foarte căutat în China

13592828

De la criza financiară, exporturile de vin din Africa de Sud către Europa au scăzut semnificativ. Producătorii de vin caută acum noi piețe și China are potențial. Acolo vinul din Africa de Sud devine foarte popular.

Domnul Suie ia o gură dintr-un pahar cu vin. Apoi îl ține critic în lumină. Culoarea ar putea fi ceva mai intensă, spune exportatorului chinez. Colegii săi dau din cap cu nerăbdare. Cu toate aceasta Suie face un marcaj pe o banda adezivă.

Suie conduce grupul Condere în metropola sudafricană Johannesburg, o firmă de import-export, care s-a specializat pe comerțul cu vin sudafrican în relația cu China. Omul de afaceri spune că le place notele de aromă, iar raportul preț-calitate este favorabil.

Cel mai frecvent este cerut un leu, simbolul chinez pentru protecție și putere. Prin urmare, Swartland Winneries a încropit sortimentele “Lions Hill” și “Serengeti” doar pentru piața asiatică. Pentru chinezi este important să aibe și o plută de calitate. Capacele rotative nu sunt de nici un fel acceptate, spune Terblanche.

Dar efortul se merită: în primele șase luni ale acestui an exporturile sudafricane de vin către China au crescut cu 68%, potrivit datelor Asociației Industriale Wines of South Africa (Wosa).

Potențialul de vânzare este gigantic, spune directoarea de la Wosa, Siobhan Thompson. Aceștia estimează până la sfârșitul anului un potențial de creștere a vânzărilor cu 100% față de anul trecut.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Suedafrikanischer-Wein-boomt-in-China-article16334611.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =